Štovani roditelji i učenici,

ovim putem želimo Vas informirati te Vam dati osnovne obavijesti o glazbenom školovanju i upisu učenika u predškolske programe glazbene škole. Na Vaš upit, pružit ćemo Vam dodatne informacije i naputke.

Predškolski programi – glazbeni vrtić i početnički solfeggio

Djeca prvog razreda opće OŠ i djeca predškolskog uzrasta sklona glazbi prijavljuju predškolske programe uz polaganja prijemnog ispita. Na lokaciji Ivanićgradska 41a djeca mogu upisati programe glazbenog vrtića i početničkog solfeggia. Na lokaciji Travno, Božidara Magovca 103, i na lokaciji Zaprešić, Lužnička 21, Zaprešić, djeca mogu upisati program početničkog solfeggia.

Glazbeni vrtić
Pripremni predškolski program za osnovnu glazbenu školu - (uzrast 4-6 godina)
Namjenjen djeci koja pokazuju interes za glazbu uzrasta od 4 do 6 godina. Program obuhvaća upoznavanje sa glazbom i glazbalima kroz igru, skupno pjevanje i sviranje na jednostavnim glazbalima. Program se izvodi poslijepodne, jedanput tjedno, u trajanju od jednog školskog sata. Ukupna redovna godišnja participacija ovog programa iznosi 1.200,00 Kn a plaća se u mjesečnim obrocima (rujan 2022. – lipanj 2023) od po 100,00 Kn  + 200,00 Kn upisnine koja se plaća prilikom upisa (UKUPNO 11 OBROKA PARTICIPACIJE).

Početnički solfeggio
Pripremni program za osnovnu glazbenu školu - (uzrast 6-7 godina)
Učenici koji pohađaju prvi razred redovne osnovne škole mogu upisati i pohađati ovaj program koji predstavlja cjelovitu glazbenu pripremu i prilagodbu za upis u prvi razred osnovne glazbene škole. Program se izvodi poslijepodne, jedanput tjedno u trajanju od jednog školskog sata. Ukupna redovna godišnja participacija ovog programa iznosi 1.200,00 Kn a plaća se u mjesečnim obrocima (rujan 2022. – lipanj 2023) od po 100,00 Kn + 200,00 Kn upisnine koja se plaća prilikom upisa (UKUPNO 11 OBROKA PARTICIPACIJE).

Prijemni ispit

zbog ograničenog broja upisnika u predškolske programe glazbene škole kandidati pristupaju prijemnom ispitu za koji nije potrebno predznanje. Na prijemni ispit djeca dolaze osobno, dolaskom u prostore glazbene škole. Prijemni ispit sastoji se od kratkog razgovora kandidata sa upisnom komisijom. Škola je u potpunosti osigurala primjerene sanitarne uvjete te pridržavanje novih uputa HZJZ-a.

Lokacije i predškolski programi glazbene škole Zlatka Balokovića

1.  Ivanićgradska - Ivanićgradska 41a, Zagreb – glazbeni vrtić i početnički solfeggio

2. Travno - Božidara Magovca 103, Zagreb, (u prostoru OŠ Gustava Krkleca) - početnički solfeggio

3. Zaprešić – Lužnička 21, Zaprešić - početnički solfeggio

Lokacije održavanja prijemnog ispita

1. Lokacija Ivanićgradska, Ivanićgradska 41a
Za kandidate koji žele pohađati program glazbeni vrtić ili početnički solfeggio na lokaciji Ivanićgradska, Ivanićgradska 41a, Zagreb.

2. Lokacija Travno, Božidara Magovca 103 (prostor OŠ G. Krkleca)
Za kandidate koji žele pohađati program program početnički solfeggio na lokaciji Travno, prijemni ispit održat će se na lokaciji Travno, Božidara Magovca 103 (prostor OŠ Gustava Krkleca)

3. Lokacija Zaprešić, Lužnička 21, Zaprešić
za kandidate koji žele pohađati program početnički solfeggio na lokaciji Zaprešić – prijemni ispit održat će se na lokaciji Zaprešić, Lužnička 21, Zaprešić

Participacija za šk. god. 2022/2023

Redovna godišnje participacija u opremanju predškolskih programa glazbene škole iznosi 1.200,00 Kn a plaća se u 10 mjesečnih obroka od po 100,00 Kn (rujan 2022. – lipanj 2023.) + 200,00 Kn upisne participacije koja se plaća prilikom upisa (UKUPNO 11 OBROKA PARTICIPACIJE).