Poznato je da glazba već od najranijih godina života razvija kreativnost, tj. nesputanost u pokretu, koncentraciju i memoriju. Sve ove važne komponente potrebne za zdravi, radostan i neopterećen život Vašeg djeteta, možete pronaći (već od četvrte njegove godine) u glazbenom vrtiću naše Glazbene škole Zlatka Balokovića.

Svoja početna glazbena saznanja djeca mogu proširivati u našoj Osnovnoj glazbenoj školi, koja traje šest godina i djeluje na još dvije lokacije - Travno i Zaprešić.

Ono što ste možda samo priželjkivali, gledali na televiziji, možda će već Vašem djetetu poći za rukom, da mu plješćete i čestitate u našoj koncertnoj dvorani, Povijesnom muzeju, dvorani HGZ-a, ili negdje drugdje.

Djeca mogu odlučiti da li će učiti svirati glasovir, violinu, violončelo, gitaru, tamburu, flautu, klarinet, harmoniku, ili uživati u pjevanju u zboru, sviranju u gudačkom orkestru ili samostalnom sviranju uz pratnju glasovira.

Naravno, tu je i nastava solfeggia koja djetetu daje potrebna teoretska znanja, olakšava svladavanje gradiva na instrumentu, ali i razvija i logičko razmišljanje, pamćenje, intonaciju, i smisao za ritam, te razvija radne navike..

Zahvaljujući radu naših iskusnih profesora, djeca razvijaju samopouzdanje, što je za njih vrlo važno u toj tinejdžerskoj dobi. Oni uporniji i marljiviji mogu kod nas nastaviti svoje srednjoškolsko četverogodišnje obrazovanje, naravno na već prije odabranim instrumentalnim odjelima, ili se opredijeliti za teoretski odjel. U ovom razdoblju života pristup glazbi je zahtjevniji, traži više ozbiljnosti, rada, ali za uzvrat daje veliko zadovoljstvo, uživanje, stvara od njih aktivnog prezentera, ali i obrazovanog slušatelja i promotora.

Vjerujte: Završeno srednjoškolsko obrazovanje ostavlja dubok trag u osobnosti, životu, načinu razmišljanja i svladavanju pojedinih zadataka. Još je vrijednije što podsjeća na divna prijateljstva, druženja i putovanja.

Tko zna, možda ćete baš Vi odabrati glazbu kao svoj životni poziv, tj. odabrati studij glazbe na Muzičkoj akademiji, možda ćete baš Vi postati naš kolega - vjerujte, neće Vam biti žao.

Sretno, Tanja Nikolić, prof. zamjenica ravnatelja