Antonio Babić (Rijeka, 1990.) diplomirao je kompoziciju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Frane Paraća. Akademsku godinu 2013./2014. proveo je u Belgiji na Lemmensinstituutu Leuven kao Erasmus student kod prof. Jan Van der Roosta.

Autor je desetak skladbi za solo instrumente, zborove, komorne i orkestralne sastave koje su izvedene u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori i Belgiji. Napisao je glazbu i za nekoliko nezavisnih kratkometražnih igranih filmova. Sudjelovao je na Glazbenoj tribini u Opatiji (2010., 2012., 2014.), Internacionalnoj radionici studenata kompozicije i mladih kompozitora u Novom Sadu (2012.) te na Poletnom glasbenom taboru u Murskoj Soboti (2013.) u organizaciji Glasbene mladine Slovenije. Dobitnik je stipendije Fonda «Rudolf i Margita Matz» za 2014. godinu, koju dodjeljuje Hrvatsko društvo skladatelja. Imao je priliku raditi s poznatim američkim skladateljem Johnom Coriglianom, dobitnikom Oscara, 5 Grammyja i Pulitzerove nagrade, na Bosnia International Music Festivalu u Sarajevu (2015.). Pobjednik je natjecanja koje se održalo u sklopu toga festivala za što je dvostruko nagrađen; narudžbom novog djela te suradnjom s filmskim redateljima kao skladatelj filmske glazbe.

Skladao je novo djelo za Cantus Ansambl koje je praizvedeno na Osorskim glazbenim večerima 2015., uz ponovljenu izvedbu u Koncertnom ciklusu Cantus & Lauba u sezoni 2015./2016. Kao predstavnik Hrvatske, 2017. godine je sudjelovao u projektu Korijeni na Međunarodnom festivalu KotorArt koji je naručio nova djela od autora s područja Balkana.

Bavi se i pedagoškim radom, a iskustvo je stekao u nekoliko glazbenih škola u Hrvatskoj. Živi u Zagrebu gdje je zaposlen u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića kao nastavnik teorijskih predmeta i u tvrtki Pianissimo čije je područje djelatnosti izvođačka umjetnost.