Arijana Marić Gigliani rođena je u Sarajevu (1979.) gdje je završila nižu i srednju glazbenu školu odjel violine i solo-pjevanja.

Nakon diplome na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji nastavlja usavršavanje kod renomiranog pedagoga i opernog prvaka Stojana Stojanova Gančeva. Redovito održava recitale u Hrvatskoj i inozemstvu kroz dugogodišnju suradnju s pijanistima Ivanom Batošem, Anom Anconelli i Mariom Čoporom.

Kao solistica nastupila je sa Zagrebačkim solistima, Sarajevskom filharmonijom, Orkestrom HNK Osijek, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom HRT-a , Komornim orkestrom 2007 i dr. Snimala je za arhiv HRT-a.

Debitirala je u operi Ivana pl. Zajca Nikola Šubić-Zrinski u ulozi Jelene u Narodnom Pozorištu u Sarajevu, te je s istom ulogom ostvarila gostovanja i izvrsne kritike u Bosni i Hercegovini. U kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci ostvarila je nastupe u operama G. Verdija Macbeth u ulozi Dame i ulogom Berte u operi G. Rossinija Il Barbiere di Seviglia.

U HNK Osijek ostvarila je nastupe u operama Ivana pl. Zajca Nikola Šubić-Zrinski (Jelena) i gostovanja opere van matične pozornice, V. Bellini Norma (Adalgisa), G. Verdi Nabucco (Abigaille) studijska uloga, te koncerte i gostovanja s ansamblom HNK Osijek.

Surađivala je kao solistica s dirigentima Vjekoslavom Šutejom, Nikšom Barezom, Juliom Marićem, Nadom Matošević, Dariom Vučićem, Filipom Pavišićem, Mladenom Tutavcem, Ognjenom Bomoštarom, Tomislavom Fačinijem i dr.

Godine 2008. dobitnica je prve nagrade i pobjednik cjelokupnog međunarodnog natjecanja Lazar Jovanović u Beogradu (Srbija).

U ožujku 2010. godine dobitnica je još jedne prve nagrade na međunarodnom natjecanju Solo pjevača Bruna Špiler u Herceg Novom (Crna Gora).

Svoje bogato pedagoško iskustvo prenijela je na mnoge mlade pjevače s kojima je ostvarila veliki broj državnih i međunarodnih nagrada iz solo pjevanja i komorne glazbe.

Profesorica je solo pjevanja na Glazbenoj ŠkolI Zlatka Balokovića u Zagrebu.