Marinela Dorontić, rođena u Zagrebu 1981. Osnovno glazbeno obrazovanje stekla u glazbenoj školi "Zlatka Balokovića" u klasi prof. Vesne Rojko. 

U srednjoj glazbenoj školi "Blagoje Bersa" pohađa teoretski smjer kod prof. Lili Begović,te u klasi prof. Kristine Bistrović-Darvač na glasoviru.

Nakon položene mature teoretskog odjela,sa pojačanim glasovirom 2001.godine pristupa  prijemnom ispitu Visoke škole za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" u Lovranu kao klavirist.

Prvu i drugu godinu pohađala je u klasi prof. Yevgenya Zarafiantsa i njegove asistentice Yoko Nishi.Na trećoj godini prelazi u klasu armenskog prof. Villya Sargsyana. Nakon državnih strukturalnih problema i promjene vlasti, ministarstvo Republike Hrvatske 2005.ukida potporu za sve generacije  "Visoke škole" te premješta studente na Muzičku Akademiju Sveučilišta u Zagrebu.

Na istoj akademiji 2006. je diplomirala u klasi prof. Rubena Dalibaltayana. Iste godine zapošljava se u glazbenoj školi "U Novskoj" te ondje radi do 2010. zatim nastavlja sa radom u glazbenoj školi "Zlatka Balokovića"                    

Nastupa sa učenicima na javnim priredbama, županijskim i međunarodnim smotrama i natjecanjima klavirista.