Helena Vidović rođena je 9. prosinca 1978. godine u Zagrebu. Istovremeno s osnovnom školom i gimnazijom pohađala je Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog, gdje je u proljeće 1995. godine maturirala u klasi prof. Maje Žepić. Uoči prijamnog ispita na Muzičkoj akademiji održala je cjelovečernji koncert u dvorani Povijesnog muzeja u Zagrebu.

Iste godine upisala je studij klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod  izv. prof. Jakše Zlatara, a dvije godine kasnije i na Akademiji za glasbo u Ljubljani (umjetnički smjer) u klasi red. prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Tijekom studija aktivno je sudjelovala na seminarima eminentnih pijanista i pedagoga kao što su prof. Mirta Herrera i prof. Hiroko Nakamura, redovito nastupala na smotrama pijanista, održala još jedan samostalni koncert u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu, a dvije godine bila je korisnica Stipendije Grada Zagreba.

Na obje akademije diplomirala je s odličnim uspjehom (u Zagrebu 2000., u Ljubljani 2001.), a potom se godinu dana usavršavala kod prof. Rudolfa Kehrera u Zürichu i Beču. U tom periodu ostvarila je svoj prvi nastup na Hrvatskom radiju.

Krajem 2002. godine na Akademiji za glasbo u Ljubljani upisala je poslijediplomski studij s temom ''Virtuozna klavirska djela'' pod mentorstvom red. prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak, koji je završila recitalom u dvorani Univerze u Ljubljani 25. travnja 2007. godine.

Održala je brojne koncerte u Ljubljani, Zagrebu, Varaždinu, Šibeniku, Sisku, Vinkovcima i drugim hrvatskim gradovima, a u sezoni 2008./2009. nastupila je na Tribini Darko Lukić u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Njen repertoar obuhvaća tehnički zahtjevnija djela različitih stilskih razdoblja s naglaskom na romantiku i 20. stoljeće.

Kao apsolventica zaposlila se u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića u Zagrebu, gdje i danas radi.