Ravnatelj škole: Marjan Krajna, prof.

Marjan Krajna, rođen 1966. u Zagrebu, diplomirao 1990. na Državnoj ruskoj glazbenoj Akademiji Gnjesinih u Moskvi - odjel za harmoniku,  u  klasi  prof. Viacheslava. Semjonova te dirigiranje u klasi prof. Vladimira Kozuharja .

Osnovnu glazbenu školu završio je u GŠ Rudolfa Matza u klasi Josipa Perića,prof.
Srednješkolsko obrazovanje završava u Glazbenom učilištu Elly Bašić u klasi Vjere Odak Jembrih, prof  u Zagrebu te kod  znamenitog prof. harmonike Radomira Tomića u M.Š.» Dr. Miloja Milojevića» u Kragujevcu.

Bio je stipendist fonda Ive Pogorelića Koncertne direkcije Zagreb.

Dobitnik je brojnih državnih i međunarodnih nagrada. Usavršavao se i surađivao s najboljim svjetskim pedagozima i solistima kao što su V. Dolgopolov E. Moser, L. Puhnowsky, F. Lips, B. Jegorov, , V. Dmitrijev, P. Soave, V. Muntjan, V. Balyk, V. Zubitsky, S. Magdić, T. Lukić…..

Nastupao je u Austriji, Australiji, Portugalu, Njemačkoj, Italiji, Sloveniji,  Švicarskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Belgiji, Francuskoj, Mađarskoj kao solist kao i sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Zagrebačkom Filharmonijom, Zabavnim orkestrom HRT-a, Tamburaškim orkestrom HRT-a, Simfonijskim puhačkim orkestrom HV-a  pod ravnanjem V. Dešpalja, N. Bareze, I. Gjadrova,  M. Tarbuka. Nastupao je u duetu s našim vodećim violinistom i pedagogom prof. Tonkom Ninićem….

Poznati hrvatski skladatelji posvetili su i dio svojeg opusa M. Krajni gdje se osobito  ističu skladbe kao što su «Koncertna suita za harmoniku» solo M. Miletića  izvedena na Konzervatoriju «A. Korto» u  Parizu, Liturgijska suita « Posljednji tjedan Isusa Krista na zemlji» D. Bobića ....

1991. započeo je s radom i kao dirigent Harmonikaškog orkestra G.Š. Zlatka Balokovića te postigao zapažene rezultate  i osvojio brojne državne i međunarodne nagrade. Osobito se ističe vrlo uspješan nastup harmonikaškog orkestra G.Š. Zlatka Balokovića pod njegovim vodstvom 29. 05. 1997. u zgradi UNESCO-a u Parizu.

1992. radi na Viskoj školi za glazbenu umjetnost «Ino Mirković» u Lovranu - prvoj visokoškolskoj ustanovi u Republici Hrvatskoj koja je otvorila prvi odjel  za studij harmonike u R.Hrvatskoj. Vodi stručne seminare u organizaciji Ministarstva znanosti obrazovanja i športa 1992. u  Rijeci i Zagrebu, 1994. i 1995.  u organizaciji HDHP u Primoštenu, 1996. u organizaciji Zavoda za školstvo u Zagrebu, 1998.  u organizaciji HDGPP u Bizovcu, 1999. i 2000. 2006 u Pučišćima na otoku Braču, Agencije za odgoj i obrazovanje i Okuda Istre u Opatiji 2007.

Piše aranžmane za komorne sastave i orkestre. Autor je nekoliko skladbi koje je izveo Simfonijski orkestar HRT s zborom pod dirigentskim vodstvom Igora Kuljerića. Autor je «Zbirke skladbi za harmonikaške orkestre» u izdanju HDGPP-a. 2005. 

Kao dirigent radio je s Simfonijskim orkestrom HV,  Akademskim zborom Skud-a  Ivan Goran Kovačić, Muškim vokalnim ansamblom Goranovci. Vodio je harmonikaške orkestre Glazbenih škola Zagreb, Funkcionalne muzičke škole kao i komorne sastave u sklopu Glazbenih škola. 1996 osniva Hrvatski akademski harmonikaški orkestar ( H A H O ) glazbenih pedagoga harmonike.

Član je brojnih žirija za soliste, komorne sastave i orkestre na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Član je povjerenstva za izradu planova i programa za harmoniku kao i pedagoškog standarda glazbenih škola. 
Mentor je brojnim pripravnicima na stručnom ispitima.

Kao pedagog istakao se u radu s brojnim nadarenim učenicima s kojima je imao osobitih uspjeha te je njihovo muziciranje uspio dovesti na vrlo visoku stručnu i pedagošku razinu i postigao značajne uspjehe kako u edukaciji tako i na brojnim natjecanjima.

1998. dobija Priznanje Ureda za kulturu pri Ministrastvu znanosti, prosvjete i športa u ime Bjelovarsko bilogorske županije za školske i izvanškolske aktivnosti.

2000., 2004, 2006., 2008 dobija Priznanje Ministra prosvjete i športa za izvrsne rezultate u radu s učenicima na državnim natjecanjima.  Dobitnik je specijalne nagrade na “Australian international accordion Championship & Festival” Sydney 2006.   Zavod za školstvo - Agencija za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske imenovao ga je voditeljem stručnog vijeća za harmoniku.

Od 1997. ravnatelj je G.Š. Zlatka Balokovića u Zagrebu.