Zdenka Četinić Bošnjak,prof. - pročelnik odjela

Zdenka Četinić Bošnjak je rođena u Zagrebu 1965., gdje je pohađala nižu i srednju glazbenu školu. Nakon studija violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, diplomirala je u klasi prof. Maje Dešpalj Begović, te se zaposlila kao profesor violine na glazbenoj školi Zlatka Balokovića, gdje radi i danas.

Svoj pedagoški rad temelji na modernijem pristupu učenicima, pokušavajući promijeniti njihov pasivni, učenički stav u kreativni i aktivni odnos učenika i profesora. Potiče cjelovit glazbeni razvoj učenika kao pojedinca, ali isto tako i kao člana grupe, pri čemu važnu ulogu ima radost zajedničkog muziciranja u komornim sastavima.

Kao pročelnik gudačkog odjela glazbene škole već godinama nastoji poduprijeti razvoj odjela, što je rezultiralo povećanjem broja upisanih učenika na gudači odjel, a isto tako je broj učenika koji nastavljaju školovanje u srednjoj glazbenoj školi svake godine sve veći.

Učenici iz njene klase sudjeluju na županijskim i državnim natjecanjima na kojima postižu zapažene rezultate, a danas su neki od njih diplomirani akademski glazbenici i pedagozi.