Luka Vlašić rođen je 1983. godine u Požegi, gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu. Diplomirao je u klasi profesora Gorana Listeša na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Osvajao je nagrade na regionalnim i državnim natjecanjima kao solist i član komornih sastava.

Usavršavao se na majstorskim tečajevima eminentnih svjetskih gitarista: Costas Cotsiolis, Carlo Marchione, Pavel Steidl, Aniello Desiderio, Zoran Dukić, Denis Azabagić, Marco Tamayo, Marcin Dylla i dr., te lutnjista Hopkinsona Smitha.

Osim u Hrvatskoj, nastupao je i u Mađarskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Skladatelji Mark William Houghton i Vesna Kazensky posvetili su mu svoja djela za gitaru.

Još za vrijeme studija počeo se baviti pedagoškim radom predavajući gitaru i komornu glazbu u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu. Po završetku studija odlazi u Dubai gdje predaje na Centre for Musical Arts.

Trenutno živi u Zagrebu gdje je zaposlen u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića. Stalni je predavač na Sarajevo International Guitar Festival Summer School gdje vodi studentske i učeničke orkestre.