Svetlana Krajna, prof.

Pročelnik odjela za tamburu: Svetlana Krajna, prof.

Tamburaški odjel Glazbene škole Zlatka Balokovića vrlo uspješno djeluje unatoč tome što je jedan od najmlađih odjela u našoj ustanovi. Veliki interes učenika kao i zalaganje profesora pokazali su da zajedničkom suradnjom kao i stručnom edukacijom se mogu postići zapaženi rezultati, te na taj način doprinose ukupnom razvoju i napredovanju našeg tradicionalnog narodnog instrumenta tambure, a koje ujedno predstavljaju hrvatsku narodnu baštinu i daju osobitu prepoznatljivost hrvatskoj kulturi u svijetu.

Stoga, naš tamburaški odjel ima važan zadatak u obrazovanju mladih i talentiranih naraštaja od individualnog pa do skupnog muziciranja.

Osobita zanačajka ovog odjela je da je jedan od prvih tamburaških odjela koji je započeo s radom i obrazovanjem učenika u srednjoj glazbenoj školi. U našoj ustanovi djeluje i tamburaški orkestar Glazbene škole Zlatka Balokovića koji je osnovan 1995. pod vodstvom Dražena Varge. Tamburaški orkestar dosada je nastupao na brojnim koncertima Glazbene škole u dvoranama Hrvatskog glazbenog zavoda, Koncertnoj dvorani V. Lisinskog, HTV-u....

U školskoj 1999./2000. godini tamburaški orkestar Glazbene škole vodi Svetlana Krajna prof. koji 2000. godine ujedno osvaja i zlatnu plaketu na 23. festivalu tamburaške glazbe u Osijeku.

Kao pedagog istakla se u radu s brojnim nadarenim učenicima s kojima je imala osobitih uspjeha te je njihovo muziciranje uspjela dovesti na vrlo visoku stručnu i pedagošku razinu i postigla značajne uspjehe kako u edukaciji tako i na brojnim natjecanjima. To su Juraj Slipac, Jakša Papafava, Danijel Pavlović, Denis Kos,Hrvoje Dupin, Hrvoje Lekić, Boris Zatezalo, Mario Sorić…….

Član je brojnih žirija za tamburaše soliste  na županijskim i državnim  natjecanjima. Član je povjerenstva za izradu planova i programa za tamburu.

Mentor je brojnim pripravnicima na stručnom ispitima.

Nastupala je u Austriji,  Njemačkoj, Italiji, Sloveniji, Rumunjskoj, Rusiji, Ukrajini  Francuskoj, Mađarskoj, Srbiji, BiH  kao solist kao i sa Tamburaškim orkestrom HRT-a pod ravnanjem Siniše Leopolda.

Autor je Zbirki skladbi za bisernicu i brač, Etide za bisernicu i brač za osnovnu glazbenu školu kao i  Zbirki skladbi za srednju glazbenu školu: Vesela šetnja za bisernicu i brač u prvom razredu srednje glazbene škole, Glazbeni trenutak za bisernicu i brač u drugom razredu srednje glazbene škole u izdanju HDGPP-a.

7

Svetlana Krajna, prof.