Damir Bužleta, prof

Od 1973. do 1977. polazi gimnaziju u Puli. 1977. upisuje studij tehničkog odgoja pri Pedagoškom fakultetu u Puli, 1984. izvanredno upisuje Srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Puli, predmet harmonika, a nakon privatne poduke kod prof. Slavka Zlatića i studij glazbene kulture na Pedagoškom fakultetu u Puli. Diplomirao je 1992. kod prof. Massima Brajkovića s temom: "Priređivanje klavirskih skladbi za harmonikaški orkestar".

Odmah po završetku studija zaposlio se u Organizaciji kulturno–umjetničkih djelatnosti / OKUD Istra, Pula, kao voditelj kulturno–umjetničkih programa i tu ostaje do 2009. godine. U razdoblju od 1989. do 2009. godine vodio je orkestar Stanko Mihovilić OKUD–a Istra s kojim osvaja brojne nagrade na najznačajnijim svjetskim natjecanjima i festivalima. Od 1995. vodi i Zbor KUD–a Matko Brajša Rašan te od 2003. i zbor KUD–a Kuje iz Ližnjana. Obavljao je dužnost tajnika Stručnog odbora Međunarodnog susreta harmonikaša. Bio je voditelj Međunarodne ljetne škole harmonike, čije je osnivanje inicirao 1992. godine i koja je svake godine okupljala najznačajnije svjetske pedagoge i koncertante te veliki broj nadarenih polaznika iz Hrvatske i svijeta. Istodobno se bavio pedagoškim radom na svim razinama, od početnika do majstorskih tečajeva komponirao je i aranžirao skladbe pretežno za harmonikaške orkestre i pjevačke zborove. Redovito sudjeluje u radu prosudbenih komisija na međunarodnim natjecanjima u Puli, Castelfidardu i Bellunu (Italija), Pragu (Češka), Lorientu (Francuska), Kragujevcu i Aranđelovcu (Srbija), Sarajevu (BIH), Popradu (Slovačka) i dr.

Od 2010. godine živi u Zagrebu, prvo kao nastavnik harmonike u Glazbenoj školi Ferdo Livadić, a potom u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića u Zagrebu.

Član je Hrvatskog društva skladatelja od 2002. godine.

17