Sven Buić, prof.

Sven Buić, prof. kontrabas

Sven Buić  diplomirao je kontrabas na Glazbenoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. J.Novosela. Na prvoj godini studija osvojio je drugu nagradu na Natjecanju muzičkih umjetnika Jugoslavije,a na drugoj osvaja prvu nagradu na Natjecanju studenata Hrvatske
(98 bodova). Već kao student započinje predavati kontrabas  u  Zagrebu i Splitu. Njegovi učenici osvajaju brojne nagrade na natjecanjima,a on seli  u Split,gdje svira u HNK kao solo kontrabasista.  Još od osnovne škole svira bas gitaru u mnogim sastavima upoznavajući se sa mnogim glazbenim stilovima (Haustor, Tabasco Band, Tamara Obrovac, Ž. Vukmirica itd.).  Nakon Splita seli u London, gdje bitno proširuje svoje glazbene horizonte, a u Norveškoj predaje na privatnoj Rock akademiji.

12 godina provedenih u Dublinu, Irska,  donosi mu, osim državljanstva, čast da svira sa grupama kao što su The Corrs, The Chieftains, glazbenicima iz Riverdance-a, Thin Lizzy, Mary Coughlan i mnogim irskim legendama, te svjetskim veličinama kao što su Donovan, Townes Van Zandt (Nashville) i Jooles Holland. Na klasičnoj sceni svirao je sa RTE Concert Orchestra, Irish Chambre Orch., Dublin Theatre Company, Dublin Baroqe Orch., Jupiter Quartet i mnogim drugima.

Osam godina je predavao kontrabas na srednjoj glazbenoj školi u Cork-u , te ne glazbenoj akademiji,kao i na jazz akademiji gdje je predavao i bas gitaru. Najveći pedagoški uspjeh bio mu je proglašenje njegovog studenta za Studenta godine na Glazbenoj akademiji  (student je u pet godina završio nižu, srednju školu i akademiju).

Po povratku u Hrvatsku suradjuje i snima sa  Darkom Rundekom , Gibbonijem, Zdenkom Kovačićek, Žanom Jakopačem,  Jasnom Bilušić,  Ricardom Luque –om, Valerijom Nikolovskom i drugima.

Sven danas predaje kontrabas na Glazbenoj školi Zlatka Balokovića,  svira komornu glazbu, vodi autorski glazbeni projekt pod nazivom „Dobra Vibra“ i istoimenu udrugu. Više o tome možete saznati na www. My Space/Dobra vibra.

SvenBujickontrabas1

SvenBujickontrabasv