Gitara

U slijedećih nekoliko rečenica pokušat ćemo Vam prezentirati instrument koji je vrlo popularan i opisati što zapravo učenici rade tijekom svojeg obrazovanja u našoj školi.

Pročitaj više >

Klasična gitara stekla je u zadnjih pet desetljeća veliku popularnost i danas nema u Hrvatskoj glazbene škole na kojoj se ne podučava gitara.

odjel gitara

Zoran Mirić, mag.art

Rođen je 5. siječnja 1967. u Zagrebu. Osnovnu i srednju glazbenu školu završio je u glazbenoj školi Pavla Markovca. Studirao je klasičnu gitaru (smjer instrumentalna pedagogija) na "Universität fűr Musik und darstellende Kunst" u Grazu gdje je i magistrirao u klasi mag.art. Ortrud Posedu, gdje uz klasičnu gitaru usavršava i sviranje jazz gitare kao izborni predmet. U glazbenoj školi Zlatka Balokovića radi od 1992. godine.

Prikaži više

ZoranMiric gitara
gitara01

Edo Jagušt, učitelj gitare

Završio je klasičnu gitaru i odjel za zabavnu gitaru u Zagrebu. U GŠ Zlatka Balokovića predaje gitaru od 1984. Tijekom rada na poslovima učitelja gitare više je puta obavljao dužnost pročelnika odjela gitare, te zajedno sa kolegama na javnim koncertima prezentirao odjel za gitaru. Dugogodišnjim pedagoškim radom i usavršavanjem na seminarima, postigao je zapažene uspjehe sa svojim učenicima na državnim natjecanjima i javnim koncertima u HGZ-u, KD Vatroslav Lisinski itd.

Prikaži više

edojagustmm
guitar2

Igor Horvat, mag.art

Igor Horvat rođen je u Zagrebu. Studirao je klasičnu gitaru (smjer instrumentalna pedagogija) na "Universität fűr Musik und darstellende Kunst" u Grazu gdje je i magistrirao u klasi mag.art. Ortrud Posedu. Uz klasičnu gitaru usavršava i sviranje jazz gitare u Austriji u klasi mag.art. Martina Wiederhofera. Bavi se višegodišnjim pedagoškim radom.

Prikaži više

igorhorvatgotara
guitar8

Luka Vlašić, prof.

Luka Vlašić rođen je 1983. godine u Požegi, gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu. Diplomirao je u klasi profesora Gorana Listeša na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Osvajao je nagrade na regionalnim i državnim natjecanjima kao solist i član komornih sastava. Usavršavao se na majstorskim tečajevima eminentnih svjetskih gitarista: Costas Cotsiolis, Carlo Marchione, Pavel Steidl, Aniello Desiderio, Zoran Dukić, Denis Azabagić, Marco Tamayo, Marcin Dylla i dr., te lutnjista...

Prikaži više

8
guitar9

Dario Pintar, prof.

Dario Pintar, profesor gitare, rođen 1976.god., diplomirao 2000.god. u klasi prof. Gorana Listesa na Visokoj školi za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" u Lovranu. Tijekom jedanaestgodišnjeg bavljenja  pedagoškom djelatnošću radio je na GŠ Pavla Markovca i OGŠ Rudolfa  Matza u Zagrebu te Gš Alberta Strige u Križevcima. Od školske godine 2001/02  radi na GŠ Zlatka Balokovića u Zagrebu. Kontinuirano se usavršava kod eminentnih svjetskih gitarista današnjice kao što su: Zoran Dukić,...

Prikaži više

dariopintar1
dariopintar2