Dario Kšenek rođen je 11.12.1994. godine u Požegi gdje završava osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje u klasi profesora Ivana Kšeneka te srednjoškolsko u klasi profesorice Kristine Banovac. 2013. godine upisao je Muzičku akademiju u Zagrebu gdje završava studij roga u klasi profesora Boštjana Lipovšeka.

Tokom svog školovanja sudjelovao je na natjecanjima iz roga, solfeggia i komorne glazbe, za koju je napisao nekoliko skladbi, od kojih su najznačajniji rezultati druga nagrada na Hrvatskom natjecanju mladih glazbenika „Papandopulo“ 2016. i druga nagrada na Međunarodnom natjecanju „Davorin Jenko“ 2016., obje nagrade osvojene sa puhačkim kvintetom „Sirius“, te prva nagrada na Woodwind and Brass međunarodnom natjecanju u Varaždinu u kategoriji GradnPrix 1 2017. godine. 

Usavršavao se na seminarima kod profesora Boštjana Lipovšeka u Feldkirchenu, Ludwiga Rasta i Andrewa Joya na Varaždin Brass Academy te Viktora Kirčenkova na Međunarodnoj ljetnoj školi Pućišća. Tokom svoga školovanja svirao je u Zagrebačkom orkestru mladih, ansamblu za suvremenu glazbu Muzičke akademije ASMANGU, Zagrebačkoj filharmoniji i Simfonijskom puhačkom orkestrom oružanih snaga Republike Hrvatske, s kojim je, uz Cameratu Cantilly, nastupao i po završetku školovanja.