Ana Dadić (Slavonski Brod, 1993.) magistrirala je klavir u klasi prof. Rubena Dalibaltayana i flautu u klasi prof. Renate Penezić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U listopadu 2021.završila je svoj treći Master iz klavira i komorne glazbe na Hochschule fur Musik Franz Liszt u Weimaru (Njemačka) u klasi prof. Grigorya Gruzmana. U ak. god. 2019/2020 usavršavala se u Italiji (Talent music master courses, Brescia) u klasi prof. Rubena Dalibaltayana. U okviru programa razmjene studenata, od 2014. do 2016. flautu je učila u klasi prof. Mateja Zupana na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje stekla je u razredu Ivanke Kordić (klavir), te Vesne Črnigoj (flauta) u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Od 2017.-2019. bila je honorarni član Simfonijskog orkestra Kneževine Liechtenstein na mjestu druge flaute. U listopadu 2018. sudjelovala je kao jedan od četiri odabrana aktivna sudionika na La cote flute festival (Švicarska, Gland) na seminaru Emmanuela Pahuda. 

Kao pijanistica, solo i u komornim sastavima, dobitnica je više od 35 prvih nagrada na mnogim hrvatskim i međunarodnim natjecanjima, među kojima se ističu državna natjecanja HDGPP-a u Dubrovniku, Zagrebu i Opatiji, Međunarodno natjecanje Zlatko Grgošević u Zagrebu, Lions Grand Prix u Rijeci, Pianoforte u Poreču, EPTA u Osijeku, Citta di Gorizia i Ars nova Trieste u Italiji, te Međunarodno natjecanje mladih pijanista Aci Bertoncelj u Velenju, Slovenija. Predstavljala je Hrvatsku na 26. konferenciji EPTA-e u Rimu. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dodijelilo joj je u osam navrata državno priznanje za izvrsnost. Snimala je za HRT.

Kao flautistica, dobitnica je više nagrada na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima, od kojih treba izdvojiti 1. mjesto na 54. državnom natjecanju HDGPP-a u Zagrebu 2016., 1. mjesto na Međunarodnom natjecanju Bistrički zvukolik 2014., 2015. i 2018., 1. nagradu na Međunarodnom natjecanju Woodwind & brass u Varaždinu 2015., 3. nagradu na natjecanju Anton Eberst u Novom Sadu 2015., te 2. nagradu na 3. međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Ars nova u Trstu 2007.

Uz brojne nastupe diljem Hrvatske, u Austriji, Francuskoj, Italiji, Liechtensteinu, Švicarskoj, Njemačkoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji, za njenu glazbenu afirmaciju osobitu vrijednost imaju koncerti s uglednim ansamblima, Zagrebačkim gudačkim kvartetom i Gudačkim kvartetom Rucner.

Kao solistica na klaviru i flauti, izvela je 2. klavirski koncert C. Saint-Saensa sa Zagrebačkom filharmonijom, 1. klavirski koncert F. Liszta sa Simfonijskim orkestrom Muzičke akademije u Zagrebu te "Carmen fantaziju" F. Bornea sa Simfonijskim puhačkim orkestrom oružanih snaga RH.

Bila je osam godina stipendistica grada Zagreba. Dobitnica je Rektorove nagrade za akademsku godinu 2015/2016. 

Usavršavala se kod značajnih pijanističkih i flautističkih pedagoga.

Trenutno je zaposlena u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića te kao vanjski suradnik u kazalištu Mala scena i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.